Ezt az online műhelyt 262 résztvevővel tartottuk meg. Az ismétlést még 150-en nézték meg.

Mi az, hogy az 'életed története?'

A metaforikus gondolkodás szerint minden egyes tudatos gondolatnak, viselkedésnek, célnak, problémának, tehát tényleg MINDENNEK van egy tudattalanban lévő ún. mélyszerkezete. Ez egy kép-hang-érzés egyveleg, amely az adott dologgal párhuzamban áll, még ha nem is tudunk róla. Erre a szerkezetre jól ráilleszthető egy metaforikus elem – például egy sivatag, erdő, sárkány, ezüstfonál, kispatak, vihar – bármilyen metaforikus jelentés.
Az életed történeteit azok a metaforák alkotják, amelyeket a különféle életterületekről alkotsz te magad – tudatosan vagy tudattalanul.
Ezekről a történetekről szól ez az online műhely.

Mit fogunk csinálni ezen az estén?


Megtalálhatod életed metaforáit. Vajon hogyan gondolkozol az életedben található különféle dolgokról – az emberi kapcsolatokról, a munkáról, a pénzről, a gyereknevelésről, a pénzről, a szerelemről, az egészségről, önmagadról, vagy magáról, az életről?
Talán érdemes volna ezeken a belső megjelenítéseken változtatnod – és ez lehetséges is, de ezen az estén egy különleges módszert mutatunk neked, amely a meglévő mintákkal működik: Megírhatod életed történetét – természetesen happy end-del.
A metaforikus gondolkodás adta lehetőségeket nagyon kevesen szokták kihasználni, pedig a változás, amelyet elérhetsz általa, gyengéd, mégis erőteljes, és olyan problémákon juthatsz így túl, amelyet a tudatos, logikus úton nem sikerülne megoldanod.
Az egyórás műhely – a Mindennapi NLP webináriumaitól megszokottan – igen mély gondolatokat indíthat el benned. A mély gondolatok pedig a legjobb ösvények a változás útjai felé.

Mennyibe kerül a részvétel?

Semmibe.
Ez egy ingyenes lehetőség mindenkinek. Nem tudjuk, mikor lesz legközelebb ilyen. Használd ki.

Mire lesz szükségem?

- Hatvan percre (kérdésekkel-válaszokkal kilencven)
- Internetre (minél gyorsabb, annál jobb)
- Laptopra vagy számítógépre (mobileszköz NEM jó)
- Chrome vagy Firefox böngészőre (a többi NEM jó)
- Füzetre, tollra.

Ajándék minden résztvevőnek

Az előző két alkalommal senkit sem engedtünk haza üres kézzel. Ez most is így lesz. Szűcs Tibor "A varázslatos mesék 10 csodás összetevője"c. írása segít majd téged abban, hogy életed története igazán ütős legyen - ez pedig azt jelenti, hogy nem csupán kulcsot kapsz a változáshoz, hanem liftet is. Hogy melyik gombot nyomod meg (lefelé vagy felfelé) az már csak rajtad múlik.

További visszajelzések a korábbi online műhelyekről:

Kreatív Célkitűző Műhely

Hívd elő az Életfonalad!

Ők ott voltak a webináriumon

profile-pic
andi dékányné

Jó volt azon gondolkodni,hogyan írhatnám meg.

Szia! Remekül éreztem magam.Jó volt azon gondolkodni,hogyan írhatnám meg.Nem áll tőlem távol a képzelet világa.A feltett ˇ"Mi volnál,ha" leírtakba kerestem a történet fonalát.Már ,ahogyan a vázlatot ki gondoltam és átéltem benne volt minden,ami vágy és érzelem.

Én magam is most fogok hozzá a leíráshoz.A történet igazi szerelmi lesz.Természetesen metaforikusan.Két kedves kis állat találkozása,akiket természetesen a varázsló változtatott át,úgy tudnak ismét egymáséi lenni,ha bizonyos próbatételeken átmennek.Klasszikus történet,de a magam életével tarkítva.Nagy vonalakban.Csak segítsen!

Mindig is szerettem a meséket

Nagyon tetszett, szeretek írni és jó ötleteket kaptam hozzá. Mindig is szerettem a meséket, még most felnőttként is. 🙂 Jó keretet kaptam ahhoz, hogy hogyan építsem fel a saját történeteimet.

profile-pic
Borosán Eszter

Az előadás nagyon tetszett és remélem máskor is lesz ilyen. Úgy érzem lelki életemre és a kreativitásomra is hatott. Tekintettel,hogy segítő foglalkozású vagyok lehet még próbálkozók. Blogba is leakarom majd írni és szűk ismerősökkel esetleg barátokkal megosztani.

profile-pic
Kata újságíró

Köszönöm, tetszett!

Köszönöm, tetszett, jegyzeteltem rendesen, sőt újból is meg kellene néznem, mert egy-két helyen járkált a család a lakásban 🙂

Ha kipróbáltam a metaforaírást, erről majd akkor tudok nyilatkozni, holnapra tervezem, hogy nekiállok 🙂 Köszönöm és azt meg főleg, hogy utólag küldöd az elhangzottakat, nagyon figyelmes dolog. -Szia 🙂

profile-pic
Szűcs Kriszta kormányablak szakügyintéző - gépjármű ügyek

Amíg meg tudom oldani, részt fogok venni mindegyiken.

Kedves Tibor! Ez már a harmadik alkalom, hogy részt veszek a webináriumodon. Először a kíváncsiság hajtott, most már az, hogy egyre jobban élvezem. Amíg meg tudom oldani, részt fogok venni mindegyiken. Ugyan a motivációm elég csekély, hogy otthon egyedül nekiálljak a gyakorlatoknak, de legalább a webinárium alatt kiléphetek egy más világba. 🙂 Azt hiszem a lustaság vagy a motiváció hiánya jó témák lennének a metaforaíráshoz. Szóval köszönöm, és nagyon hálás vagyok azért, hogy ránk szánod az idődet! Ma is kaptam ötletet, egy más nézőpontot a problémáim megoldására. Egyszerűen..., írjak mesét! :)) Oké, elkezdek gondolkodni.

profile-pic
P. Luca tanuló

Inspiráló volt a műhely

Nagyon köszönöm, inspiráló volt a műhely, szeretnék mélyebben foglalkozni a metaforákkal. 🙂

Még érlelem a történetet.

profile-pic
Pogány Judit tanár, mentor

Kedvet kaptam a módszer kipróbálására

Jól éreztem magam, kedvet kaptam a módszer kipróbálására, sőt, a saját történetem megírására is.

Még forronganak bennem a gondolatok - túl korai lenne leírni a metaforámat.

...úgy érzem végig nekem szólt.

Ez az előadás úgy érzem végig nekem szólt. Alátámasztotta, hogy jó úton indultam el az írásban.

Már megírtam életem történetét. A Holnap Magazin válogatás kötetében jelent meg. "Kelj föl és járj!" címmel. Az Irodalmi Házban is megtalálható. "Úgy is mondhatnám; hogy már többször éltem túl a saját halálom. Valaki nagyon vigyáz rám az Univerzumban. Valamiért nagyon fontos lehetek neki. Esetleg amiért leszülettem a Földre? Az életemet minden alkalommal visszakaptam, de minden alkalommal nekem kellett megküzdenem a nehézségeimmel, és újból felépíteni. Ha én meg tudtam csinálni, bárki meg tudja csinálni!!!"

profile-pic
Oláh Rita részmunkaidős adminisztrátor

Kaptam indítólöketet, hogy életmetaforát írjak...

Jól éreztem magam a műhely során, kaptam indítólöketet, hogy életmetaforát írjak, de ahhoz sokat kell még ülnöm rajta. Kedvet kaptam az online 6 hetes tanfolyamhoz is, de mivel most az NBU-t csinálom már nem fér bele se időbe, se pénzileg. Remélem még lesz később is, mert akkor valószínű megcsinálom

profile-pic
Maria Termeloi reszleg fejleszto

Kedvem támad írni egy történetet.

Nagyon elveztem a reszvetelt, Azonnal hasznalhato hasznos eszkozoket kaptam. Kedvem tamadt irni egy tortenetet. Koszonom.

profile-pic
Pázmándi-Fodor Judit

Jól éreztem magam

Először vettem részt NLP webináriumon. Jól éreztem magam, új technikát ismertetett velem Tibor, amit ki fogok próbálni.

A metaforám egy kidobott kutyáról szól. Keresi a helyét, érdemes-e még élnie és ha igen hogyan?

Megosztom!
>